Så här fick vi vår lokal – Juni 2010 – ”det är nå´n mening med allt”

Vecka 24 – 17 juni!
I måndags kollade vi på lokalen som vi p g a lite speciella omständigheter fick tag på! Jag hade glömt mitt bankkort i Midsommarkransens T-bana när jag handlade i affären, som jag sen hämtar  någon dag senare! Ägaren i affären  Presskiosken Tobak & Livs ringer mig på söndag kväll och undrar om jag har en fiskaffär, fattar ingenting o säger att han måste ringt fel! Han undrar hur han fått mitt nummer och jag undrar såklart hur han fått mitt!! Frågar vem han är och då kommer jag ju på att det var hos honom jag glömt mitt kort! Han undrar om jag har någon anknytning till Kransen och jag berättar om vår lilla reklambyrå, om branden och att vi står utan lokaler om 14 dagar!! Han nämner då en lokal bredvid biografen Tellus som låter intressant. Han tycker vi företagare ska hjälpa varandra här i Kransen! Jag tackar så mycket för tipset och blir såklart nyfiken!


Måndag morgon den 14 juni
berättar jag för Susanne om händelsen och vi bestämmer oss för att ta en promenad för att kolla var lokalen ligger!
Vi kommer dit o börjar kolla, hittar en skylt med ”ledig lokal” När Susanne står och ringer numret som står på skylten kommer det en tjej med nycklar! Jag frågar vem hon är och det visar sig vara mäklaren från HSB som råkar komma precis när vi står där! Hon frågar oss vad vi har för verksamhet när vi berättat att vi är intresserade av lokalen! Det finns en annan intressent, men med verksamhet som inte passar riktigt för huset. Hon tycker vårt företag låter toppenbra! Sus o jag blir ju eld o lågor, och i princip blir det klart redan när  vi står där på plats att lokalen är vår!!
Vi träffas på tisdag eftermiddag och skriver kontrakt. Allt känns plötsligt underbart! Helt magiskt! Vi skulle egentligen ha skrivit kontrakt på måndagen med en helt annan lokal vid Älvsjömässan men mötet blir inställt! Vi är så lyckliga, vi blir kvar i Midsommarkransen!
Träffar på en kille p eftermiddagen som presenterar sig som David, han har hand om lokalen bredvid som är superfin! Den  kanske passar vår käre verkstad/pastagranne! Vi blir alldeles till oss och ringer till dem. Tänk om de kunde öppna sin restaurang igen efter allt strul med sin lilla restarang som han inte fick öppna igen efter branden!  Varför vet bara vissa somliga!!!! Han kommer till oss och vi presenterar honom för David.

Nu är det bara att vänta o se.
Fredag 18 juni – dan före bröllopet : )
Idag ska det vara möte i den brf som ev hyr ut lokalen till vår kära ”pasta”granne! Vi vet inte hur det har gått. Dagen har varit fylld av aktivitet! Först till Ekenhuset som kommer att hjälpa oss med golven, tapeter, något till väggen ovanför vårt lilla kök! Vi är ju lite crazy i turkost, så det blir lite turkost både här o där! All vår inredning blev ju totaldemolerad efter branden. Utriven av byggfirmorna som kom som bulldozers o tog bort ALLT. Våra dyra galler, lillköket, våra fina golv , allt målande, rivande av vägg för att få ljust o luftigt! Hela vår själ blev bortsköljd !  Så det ska bli underbart att få nystarta, att vi får vara kvar i Midsommarkransen med alla våra kära goda vänner vi lärt känna under åren! Nu även nya vänner borta på Vattenledningsvägen! Gulliga David som önskar oss välkomna!

•.¸¸.♥    LÖRDAG 19 JUNI- GRATTIS VICTORIA & DANIEL – VI ÖNSKAR ER ALL LYCKA !   •.¸¸.♥

Bröllopsdagen – Stockholm o världen får se Victoria & Daniel som ser så otroligt kära ut! Lycka till! Ni är jättesöta!

Lördag 19 juni – idag tänker man ju bara på Victoria o Daniel, hur deras dag ska se ut.

Även de måste ju när de vaknar på morgonen tänka att ” det ser ut att bli fint väder idag” precis som alla vi andra gör!
Idag glömmer vi vardagen o alla andra tråkigheter! Har köpt en Bröllopstårta en liten från Frödinge, men ändå en bröllopstårta!
Vi får väl fira lite hemma oxå, lite passa på!
Sen är det bara att hugga i med friska tag på måndag med lokalen! Ska bli sååååååå kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *