1 juli- vår första officiella dag på nya kontoret!

dagen har gått åt till massa praktiska saker! Först fick jag lämna in bilen till vår allra bästa verkstad Fransk Italienska verkstan med Tony! Generatorn hade totalhavererat! Tur att de hade tid?? kanske inte- men de fixade min bil iallafall! Senare träffade jag  Svenska Sushiköket – Peter som kom tutande i sin nya fina Merca!! Pratade om de fina palmerna de köpt till uteserveringen! Kanske ska vi köpa likadana så ser det lite trevligare ut!  Även andra trevliga saker som att vi lärde känna dottern till hon som äger blomsteraffären! Köpte en urfin limefärgad kruka, då plötsligt får vi en superfin blomma, orkidé som inflyttningspresent! Hon kom över på en snabbfika lite senare kul och trevligt!
Kontakta försäkringsbolaget, vi har fått mer offerter på målning! Trots att det faktiskt är försäkringsbolaget som ska betala är vi rätt måna om att få ner kostnaderna! Vår i allra högsta grad tillfälliga kontaktperson tyckte t ex att det var mer intressant att hitta en larmfirma som var med på deras lista trots att vi hade fått en offert som var hälften så dyr som en annan vi fått från ett av företagen som fanns på listan! Skitsamma tyckte han att det var dubbelt så dyrt!!! Konstig inställning-Det är ju ändå våra premier i slutändan!!
Dagen har gått åt till massa praktiska saker, det är rörigt som …. Våra fiiiina galler blev monterade idag, tur det! Stökigt, slamrigt men ändå är det så himla kul! Hade ett viktigt jobb som måste bli klart, lämning i morrn till DN före  kl 12 o kunden måste se korrektur först! Satt kvar till 22.
Tidigare på kvällen när jag höll på att fixa precis vid ytterdörren kommer det fram  en man/granne o hans fru . Han  frågar vad det ska bli i lokalen, Jag berättar lite om oss. Han nämner då att han nån gång i början av 70-talet jobbade i lokalen på ett företag som hyrde ut glas/porslin till fester, Westmans! Han berättar hur det såg ut, med ett rum där allt diskades, rummet där  det var kontor.  Vi hade tidigare på dagen haft många funderingar om vad det hade varit  i lokalen tidigare!
Nu plötsligt fick vi svaret,vilket förklarade golvbrunnen i det ena  rummet! Tyckte det var jättekul och intressant det han berättade och har mailat till Westman Uthyrning av porslin för att se om det gårr att hitta lite historia!  Om det kanske finns bilder eller så från den tiden? Skulle vara jättekul
att berätta  om historien på vår hemsida och kanske sätta upp en tavla med lite  historia!
Det är ett fantastiskt kvarter vi flyttat till, många äldre som kommer  in o börjar berätta massa intressanta saker  och stämningen i kvarteret är alldeles
exceptionellt familjär! Hoppas att det kanske finns något dokumenterat från tiden då  Westmans verksamhet fanns i vår lokal!
Vi längtar efter att få målat o fixat, inte ens belysning har vi. Toan är svart som natten! Tur att vi iallafall  har lite kaffe!

Det här inlägget postades i nya Reklamcompaniet - efter branden!. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *